Monday, 23 December 2013

My Story ...Roslaila Puspa Deraman Pt 21

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera...

Begitu lama saya tidak menulis kerana sememangnya sibuk dengan bidang bidang yang baru sahaja saya ceburi. Selain dari menjadi Penyedia Latihan ( Training Provider ) , saya telah pun berjinak-jinak dengan on line business menjual Biskut Semperit .https://www.facebook.com/biskutsemperitcrunchy. Perniagaan ini terjadi tanpa di duga apabila saya bertemu dengan sepasang suami isteri yang sedang mencari seseorang untuk membantu mereka memasarkan produk makanan mereka. Alhamdulillah....sambutan terhadap Biskut Semperit Crunchy amat memberangsangkan. Rasanya memang sedap...dan sangat rangup. Malahan semua pelanggan yang mencuba pasti akan berpuas hati dengan rasa Biskut Semperit Crunchy yang saya pasarkan. Kadang-kadang terasa lucu juga kerana saya belum sempat lagi menampal sticker jenama Puspa - tetapi Alhamdulillah sambutan yang diterima amat menggalakkan sehinggakan saya terpaksa menjual Biskut Semperit Crunchy tanpa sticker jenama . Saya benar-benar bersyukur kerana semenjak melancarkan on line business ini minggu lepas...pesanan yang di terima tdak pernah putus. Disebabkan Biskut Semperit ini baru sahaja diperkenalkan, jadi saya menawarkan untuk membuat penghantaran di sekitar daerah Lembah Kelang. Ada pelanggan yang sedang menunggu masa untuk bersalin...tetapi apabila melihat gambar biskut semperit di dalam fan page , beliau meminta saya menghantar secepat mungkin . Ada juga pelanggan yang berada di dalam pantang, teringin untuk menikmati kerangupan dan kesedapan Biskut Semperit . Banyak juga pengalaman yang saya dapat apabila membuat penghantaran. Setiap ceruk Kuala Lumpur saya terokai. Terima kasih 'waze'- tanpa bantuanmu, tidak mungkin saya bisa menemui jalan-jalan pintas di Kuala Lumpur !!! Memang seronok apabila setiap pelanggan berpuas hati dengan Bskut Semperit Crunchy.  Dan saya juga akan memperkenalkan Crispy Mini Samosa tidak lama lagi.Saya yakin setiap usaha yang saya lakukan dengan penuh ikhlas dan bersungguh - sungguh akan dipermudahlan Allah. Ya Allah....permudahkan lah usahaku untuk membantu pasangan ini menjana pendapatan yang lebih. Bantulah kami Ya Allah.

Selain itu, saya juga telah menceburi bidang saham. Saya benar-benar bersyukur kerana saya dipertemukan dengan Hj Asri - Mentor Saham No 1 di Malaysia. Banyak elmu yang saya pelajari . Melalui Hj Asri, saya dipertemukan pula dengan Dr Nazri Khan - Head of Retail, Affin Bank, seorang Hamba Allah yang sangat rendah diri, mempunyai pengalaman yang sangat menakjubkan didalam bidang saham bukan sahaja di dalam Malaysia- malah tentang ekonomi dunia. Beliau mengajar dan berkongsi elmu pelaburan tanpa rasa penat. Niat beliau hanya satu- ingin membantu lebih ramai orang mempelajari elmu pelaburan saham dan 'membuat duit' melalui pelaburan saham.

Esok...saya akan berbincang tentang satu lagi peluang perniagaan ....Ya Allah...Hanya Engkau Maha Pemberi Rezeki , Engkau Penentu Segalanya. Hanya padaMu aku meminta dan hanya padaMu aku berserah. Mudahkanlah segala urusan ku di dunia dan di akhirat...

No comments:

Post a Comment